Home Nederland All inclusive in Nederland

All inclusive in Nederland

door Anne de Valk

All inclusive is een concept waar toeristisch Turkije groot mee is geworden. Veel mensen zijn er dol op. Alles lekker gratis, je kan eten en drinken wat je wilt en vooraf is duidelijk wat het allemaal gaat kosten. Met kinderen is het ideaal, tuurlijk mogen jullie een ijsje, tuurlijk mag je nog wat drinken. All inclusive in Nederland is nog niet zo bekend. Deze zomer komt Corendon met de Costa Holanda, een hotel in combinatie met een beachclub, is dat te vergelijken met Turkije? Zijn de corona maatregelen en all inclusive wel te combineren? Ik ga proefslapen met mijn tiener om het te testen!

Waar ligt het Costa Holanda hotel

Het Corendon Village hotel is omgetoverd tot een all inclusive hotel en ligt aan de A9 in Badhoevedorp, vlakbij Schiphol. Voor mij was dat even verwarrend. Google maps stuurde ons namelijk langs de vertrekhal op Schiphol, huh, gaan we toch naar Turkije dan? Verder richting lang parkeren. Lang Parkeren, ik ga toch niet parkeren? De verwarring was compleet. Ik viel als zelfbenoemde vrouw van de wereld gigantisch door de mand. Wist ik veel dat je daar ook verder richting Badhoevedorp kan rijden en dan gewoon meteen voor het hotel uitkomt. Ik kom vanuit het zuiden nooit verder dan de vertrekhal. 

Het Corendon Village Hotel

Dit vier sterren hotel is het grootste hotel van de Benelux met 680 kamers en bestaat uit drie gebouwen: Plaza, dit is het hoofdgebouw met alle faciliteiten, Urban en een gebouw met appartementen voor maximaal vier personen. Het is omgetoverd tot een hotel waar kinderen zich volop kunnen vermaken. In de tuin staat een springkasteel, trampoline en niet te vergeten een enorme Boeing 747, de blikvanger van het hotel. Er worden dagelijks rondleidingen gegeven en dit is zeker de moeite waard. Kijk waar de blackbox bewaard wordt, zit even heerlijk business class en hoor leuke feitjes over dit legendarische toestel. Ook een drankje doen bij de bar onder de vleugels van een vliegtuig is een aparte belevenis.

corendon village hotel, boeing 747
Een drankje doen onder de vleugels van een enorme Boeing 747, een aparte belevenis.
lobby hotel corendon village
De lobby van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp.
all inclusive, corendon village hotel
Het toetjesbuffet is een feestje.

Corona en all inclusive

Het hotel doet er alles aan om corona buiten de deur te houden en daar gelden regels voor. Dat is logisch en even wennen. Bij aankomst wordt er vriendelijk verzocht je handen te desinfecteren en worden de gebruikelijke vragen gesteld. Heb je koorts, ben je verkouden, dat rijtje. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat er iemand zegt: ja, ik ben verkouden. Dan had je vooraf al thuis moeten blijven natuurlijk. Overal vind je de desinfectie pompjes en alles wordt heel goed schoongemaakt. In het restaurant kan je met handschoentjes je eten opscheppen en overal staan pijlen voor de juiste richting. Ik moet zeggen: het went snel. Het enige punt waar je echt rekening mee moet houden is het reserveren. Dit geldt voor alle maaltijden, de bioscoop,zwembad en voor de shuttlebus. Je moet dus een plannetje maken en kan niet zomaar spontaan ergens binnen lopen. 

Wat is er te doen in het hotel

 • Sporten, ze komen zelfs vragen of je meedoet met yoga of zumba, dit wordt buiten gegeven. Op dit moment is het fitness gedeelte nog gesloten, het zwembad is wel geopend. 
 • 747 tour, de rondleiding door het vliegtuig.
 • Gameroom, met flipperkasten,air hockey, games,biljart, tafeltennis en voor de kleinere kinderen aparte ruimtes voor spelletjes en knutselen. 
 • Bioscoop, een nostalgische cinema met nu 28 zitplaatsen, inclusief popcorn.
 • Diverse bars, waarvan de skybar zeker een aanrader is.
 • Fietsverhuur, massages en schoonheidsbehandelingen tegen betaling.
 • Gratis shuttle service naar Amsterdam en de Costa Holanda.
 • Gratis parkeren.
flipperlkast, costa holanda
Heerlijk, een echte flipperkast in de gameroom.
boeing 747, rondleiding, costa holanda
Een rondleiding door de Boeing 747 is een aanrader.
Costa Holanda, Zandvoort, all inclusive in Nederland
Lekker schommelen bij de Beachclub Costa Holanda in Zandvoort.

Costa Holanda in Zandvoort

Dit is natuurlijk het allerleukste, de Costa Holanda bereik je met de shuttlebus en ligt in  Zandvoort, vlakbij het Holland Casino. Je hebt een plekje bij de toffe Corendon beachclub en hoe heerlijk is het om daar op je gratis ligbedje, met je gratis badhanddoek onder je gratis parasol te genieten van heerlijke hapjes en drankjes? Ook inclusief! Het weer tijdens ons bezoek was niet al te best, voor ons helaas geen strandbedje. Wel hebben we het diner getest in de beachclub en dat was meer dan prima. Je kan ook heerlijk slenteren over de boulevard richting het circuit van Zandvoort.

Een verblijf aan de Costa Holanda is een top kadootje voor de afsluiting van de basisschool of het behaalde diploma van je puber. En voor jezelf natuurlijk..

Slapen in het Corendon Village Hotel

Wij mochten proefslapen en hebben enorm genoten, een schone kamer met een prachtige badkamer en een heerlijk bed. Een kamer met uitzicht op de verkeerstoren en alle geparkeerde vliegtuigen, een surrealistisch gezicht.  

Mijn dochter had gewoon online les, dat kan natuurlijk prima via de goede wifi op de kamer. Dit was de enige keer dat ik haar ooit heb horen mopperen over een goede wifi verbinding.. Dit betekende voor ons dat we geen tijd hadden om met de shuttle naar Amsterdam te gaan. Ik heb de laatste jaren Amsterdam vermeden in verband met de enorme drukte, in deze tijd moet het er heerlijk zijn. Natuurlijk is het geen Turkije, met de prachtige hotels aan het strand, de vele zwembaden en het mooie weer, maar het komt er wel in de buurt.

kamer in costa holanda, corendon village hotel, all inclusive in Nederland
Jammer dat de wifi zo goed werkt, online les gaat gewoon door.

Waarom Costa Holanda een aanrader is:

Een schone kamer, een prima bed en lekker eten kan je in veel hotels vinden. Het all inclusive concept is een schot in de roos. Maar waar het Corendon Village Hotel en de Costa Holanda zich echt in onderscheidt is de gastvrijheid en de vriendelijkheid van het personeel. Dit is een heel belangrijk aspect van de vakantiebeleving, waar veel bedrijven nog iets van kunnen leren, vooral in Nederland. Het maakt dat je niet zomaar een paar nachtjes weg bent in een anoniem hotel, maar dat je een echt vakantiegevoel ervaart. Precies het gevoel waar we zo aan toe waren!  Wil jij dit ook meemaken? Reserveer dan bij Travel Xl Reisburo van Oeveren in Zierikzee

5 tips voor je verblijf:

 • Plan je bezoek aan Amsterdam de eerste of de laatste dag in. De all inclusive formule begint na de check in vanaf 15 uur en eindigt na uitcheck om 12 uur. De shuttlebus naar Amsterdam mag je wel buiten deze tijden gebruiken.
 • Neem zwemkleding,badslippers en sportkleding mee,.
 • Nu is er nog niet zoveel te zien, maar wie weet later wel: vliegtuigen spotten is een leuke bezigheid voor velen.
 • In de shuttlebussen is het dragen van een mondkapje verplicht.
 • Doe mee met de pubquiz in de skybar, reuze gezellig ook al weet je niks.

Lees ook:

skybar, pubquiz, all inclusive in Nederland
De pubquiz in de skybar is een aanrader.
air hockey, all inclusive in Nederland
Air hockey in de gameroom.

Lees meer!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je daarmee oké bent. Oké!