Home Nederland Bloesempark | Wandelen met pubers

Bloesempark | Wandelen met pubers

door Anne de Valk

Dat wandelen met pubers eigenlijk steeds lastiger wordt naarmate ze ouder worden is bekend. Toch had ik deze week weer een toppertje te pakken, waar ik meteen een prachtig dagje uit van heb gemaakt. De lente is begonnen en op social media zie ik de ene schitterende bloesem foto na de andere verschijnen. Dat inspireerde mij om vroeg op te staan en richting het Amsterdamse Bos te rijden. Daar ligt namelijk het bloesempark en de kersenbomen staat nu in bloei!

Tip: De bloei gemist? Pin deze blog met de knop boven aan dit artikel en wees de eerste volgend jaar!
Amsterdamse Bos met pubers
400 bloeiende bomen in het Amsterdamse Bos foto: Jolanda de Koning

Sakura, de Japanse kersenbloesem

Japan staat bekend om de kersenbloesem en vele mensen reizen speciaal voor dit fenomeen naar dit land. De kersenbomen en de bloesem wordt ook wel Sakura genoemd en gaat gepaard met vele festiviteiten. Sakura is het symbool voor de vergankelijke schoonheid en is voor Japanners één van de belangrijkste periodes in het jaar. De bloeiperiode is maar kort, afhankelijk van het weer zo’n twee weken. Het is een toevalstreffer is als je precies op tijd bent voor de Sakura, het is toch de natuur die bepaalt. Maar niet getreurd, langs de A9 bij Amstelveen ligt het Amsterdamse Bos. Hier staan 400 kersenbomen op je te wachten. Het luistert heel nauw. Je kan te vroeg zijn of net te laat. Check het facebook account van het Amsterdamse Bos waar precies te zien is hoever de bloesem is.

Duhuh, kunnen we gewoon niet even naar oma ofzo, die heeft ook zo’n bloeiende boom in de tuin staan.

Wandelen met pubers valt niet mee

Zoals ik in een eerder blog heb geschreven vergt het wandelen met pubers enige voorbereiding. Een paar dagen vooraf had ik al verteld dat we naar Amsterdam gaan om de bloeiende kersenbomen te zien. Duhuh oma heeft ook zo’n boom in de tuin. Ik ga echt niet om half 8 in de auto zitten om naar een boom te gaan kijken, doe normaal! Laat maar sputteren, we gaan natuurlijk gewoon toch. Gewoon lekker even een dagje eruit. En het was zo de moeite waard. Vierhonderd Japanse kersenbomen staan volledig te stralen. Fijn ook dat we zo vroeg waren, vanaf tien uur staan er begeleiders om de boel in goede banen te leiden. Het is niet de bedoeling dat je gaat picknicken en de toegang is gratis.

vakantie met pubers in Amsterdam
Picknicken onder de kersenbloesem is in Japan gebruikelijk. Foto: Jolanda de Koning

Parkeren voor het Bloesempark

De begeleiders zijn wel nodig. Het Bloesempark wordt steeds bekender, tot groot verdriet van velen die in de buurt wonen. Tja, zoiets moois heb je nooit voor jezelf alleen. Gelukkig maar. Voor het parkeren volg je de instructies die vlak bij het bos duidelijk staan aangegeven. Kijk ter voorbereiding hiervoor op de website van het Amsterdamse Bos. Wij parkeerden bij het land van Bosse, maar je kan ook doorrijden naar de geitenboerderij. In het bos is ook een gedeelte waar de Schotse Hooglanders grazen. Dat leek me ook leuk, maar mijn pubers zagen dit niet zo zitten. Jammer, maar ik kan niet alles hebben. Krijg je geen genoeg van de bloeiende bomen of moet je te lang wachten in de rij? Vlakbij ligt het Japanse restaurant Kokusai in Amstelveen en daar staan ook een hele rij bomen in bloei. Ik zag ook prachtige foto’s langskomen van Almere. En je mag ook bij mijn moeder in de tuin komen kijken.

Wat kan je nog meer doen in het Amsterdamse Bos?

We gaan natuurlijk geen anderhalf uur rijden voor alleen de bloeiende bomen, dat snappen mijn pubers ook wel. Na de nodige foto’s rijden we naar de hoofdingang van het Amsterdamse Bos en parkeren daar de auto (eerste drie uur en in het weekend gratis). Wist je trouwens dat het Amsterdamse Bos 3 keer zo groot is dan het Central Park in New York en 22 x groter dan het Vondelpark? Wij hadden geen idee. In de zomer zijn er volop festiviteiten zoals roei- en zwemwedstrijden, theater, suppen, er is een supergave stadscamping, rondvaarten en toffe festivals. Wat dacht je van het Vunzige Deuntjes festival in september? Lijkt me geweldig zonder pubers…

vakantie met pubers fietsen in Amsterdam
Het was heel rustig op het Museumplein

Fiets huren in het Amsterdamse Bos

Tegenover het bezoekerscentrum “De Boswinkel” huren we fietsen bij de fietsverhuur het Amsterdamse Bos. Dit is ook leuk om met warmer weer te doen, een speciale combitoer Fiets & Kano voor twaalf euro. De hele dag een standaard fiets en één uur waterfietsen of kanoën. Vandaag is het te koud en we fietsen naar het centrum. Binnen twintig minuten staan we in het Vondelpark. We maken een rondje door het centrum en genieten meteen van het tulpenfestival wat deze week is begonnen. Scoren een heerlijke lunch bij Bagels & Beans die we buiten in de kou opeten. Natuurlijk moet er nog een Starbucks koffie gescoord worden. Waarom is deze keten trouwens zo immens populair bij pubers? Bij Dunkin Donuts op de Ferdinand Bolstraat nog even de nodige calorieën naar binnen werken en een rondje over de Albert Cuijp markt voor het tijd is om weer terug te gaan. De oudste puber fiets een eindje voor ons uit zodat ze het gevoel heeft een local te zijn in plaats van een ordinaire toerist.

vakantie met tieners in Amsterdam
Natuurlijk weer het fietssleuteltje kwijt

Een dagje uit met tieners

Het was heerlijk om er even uit te zijn in een compleet andere omgeving met een andere sfeer. Het mooiste compliment kreeg ik ’s avonds laat van mijn oudste: Mam dank je wel, dit was echt een leuke dag! Zie je wel, je moet je niet laten afschepen door al het gemopper vooraf. En natuurlijk hoef je niet speciaal naar het Amsterdamse Bos om bloeiende bloesems te zien, maar een dagje herinneringen maken met tieners is goud waard.

wandelen met pubers in Amsterdam
Het tulpenfestival is begonnen, overal in de stad zie je prachtige tulpen

Amsterdam is altijd leuk

Liever niet alleen op de fiets in een onbekende stad? Boek dan een fietstocht onder leiding van een gids zoals te lezen is in dit artikel. Tip: bezoek het Insta museum van Anna Nooshin. Als je liever wat langer wil genieten van deze heerlijke stad, check de site van Trivago voor de beste hotel deals. Of ga op wereldwandeling in Utrecht, ook al zo’n leuke stad,

Vraagje: wat is jouw ultieme dagje uit met je puber? Laat het me weten in de reacties

vakantie met tieners in Nederland
Kostbaar moment, ik mag ook op de foto met mijn tieners

Lees meer!

2 reacties

hermien de jong 07/04/2021 - 13:44

Wat een gave blog Anne en wat een toffe foto’s met je meiden. Heel erg leuk om te lezen. Mijn pubers vonden blijdorp verrassend leuk. Echt bizar leuk zelfs. Eh leuker dan ik nu ik er zo over nadenkt.

groetjes Hermien

Antwoord
Anne de Valk 08/04/2021 - 07:52

Hoi Hermien, dank je wel voor de mooie woorden. Blijdorp? Ik gooi het in de groep!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je daarmee oké bent. Oké!