Home Nederland Coronaproof uitje met tieners in Rotterdam

Coronaproof uitje met tieners in Rotterdam

door Anne de Valk

Net als de meeste mensen zijn we binnen, hele dagen thuis. Thuis werken en thuis online les volgen. We gaan thuis naar de film, thuis uit eten en we gaan thuis op digitale vakantie. Mijn pubers bakken brownies, muffins en cake en we eten het allemaal dezelfde dag nog op. Over het algemeen gaat dat best goed, dankzij de tips in mijn blog Hoe overleef ik de lockdown met pubers. Maar soms overvalt het me ineens, ik wil weg, naar buiten, iets ontdekken, ergens heen waar ik de weg niet goed weet en niemand ken. Hier ken ik iedere stoeptegel in de wijde omgeving. Het wordt tijd voor iets anders. Maar ja, die corona regels. Die leven we goed na om maar zo snel mogelijk het leven met minder beperkingen weer op te kunnen pakken. Vandaag gaan we los, ik heb een perfect coronaproof uitje naar Rotterdam verzonnen.

de euromast in Rotterdam met pubers
Abseilen van de Euromast bewaren we voor een andere keer

Hoezo naar Rotterdam, vraagt mijn oudste puber sceptisch. De winkels zijn toch dicht, wat moeten we daar doen dan? Vorig jaar hebben we winkelen gecombineerd met een gave wandeling en een nachtje hotel, dat vond ze een prima idee. Eerder heb ik met mijn jongste tiener een street art workshop gedaan in Rotterdam. Maar nu, met alle winkels dicht? Wat is nu weer een coronaproof uitje, iets met wandelen zeker? Yep!

Walk the City, een handige smartphone stadswandeling

Een coronaproof uitje moet het worden, daarom heb ik vooraf de app gedownload van Walk the City voor een smartphone stadswandeling. Dit concept heb ik pas ontdekt en ik ben groot fan. Er zijn wandelingen beschikbaar in dertig steden, voornamelijk in Nederland. In bekende steden zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag, Delft en Den Bosch, maar ook in minder bekende stadjes als Schoonhoven, Zierikzee en Den Helder zijn er wandelingen uitgezet. De wandelingen zijn gratis of tegen een heel klein bedrag te downloaden. Door middel van foto’s staat heel duidelijk aangegeven waar je kan starten, hoe je bij het startpunt komt en wat je onderweg ziet aan hoogtepunten. Er is geen gps navigatie of internet verbinding nodig tijdens de wandeling. In Rotterdam zijn er zelfs diverse routes uitgezet en wij kiezen voor Cultuurlijk Rotterdam. Hiervoor parkeren we de auto in de parkeergarage onder de Erasmusbrug (0,50 per 14 minuten).

met tieners naar Rotterdam
Tijdens de wandeling komen we genoeg mogelijkheden tegen om iets lekkers af te halen
wandeling met tieners door Rotterdam langs het Noorse Kerkje
Het Noorse kerkje aan de ingang van het Park

Coronaproof wandelen met tieners

Alle wandelingen die in de app worden aangeboden zijn rond de vijf kilometer. Dat komt mooi uit, zoals ik eerder heb beschreven in het artikel hoe krijg je tieners aan het wandelen, is dit een prachtige afstand. Ver genoeg met tieners. Het grote voordeel is dat we niet als een kip zonder kop een beetje rond lopen. Dat is een no go als ik met mijn pubers ga wandelen. Het is heel vreemd, uren doelloos tiktoks bekijken is geen probleem, maar als er gewandeld word moet dat ineens met een doel zijn.

Het is natuurlijk ook om je kapot te schamen zo’n akela moeder die hardop voorleest welk gebouw er links van je staat, who cares?

Ook moet er duidelijk een eindpunt in zicht zijn en mijn kinderen kennen me inmiddels, als ik zomaar wat straten inloop kan dat eindpunt best lang duren. Verwacht trouwens niet dat je oudere puber enthousiast meedoet met het zoeken naar de richting, het bekijken van de foto’s onderweg of de interessante informatie leest die de app geeft. De mijne van veertien loopt drie stappen achter ons er verschrikkelijk niet bij te horen, maar op te gaan in de vibe van de stad zoals ze het zelf noemt. Prima, zo had ze het op haar eigen manier ook naar haar zin. Het is natuurlijk ook om je kapot te schamen, zo’n akela moeder die hardop voorleest welk gebouw er links van je staat, who cares?

wandelen met tieners door Rotterdam
De prachtige weerspiegeling van de stad in het Depot

Het voelt goed om coronaproof door de stad te wandelen en het is ook fijn om te ontdekken dat iedereen zich aan de richtlijnen houdt. Onderweg waren diverse mogelijkheden om iets te eten en te drinken te kopen. Ook bij deze afhaalpunten staan de mensen geduldig op afstand van elkaar te wachten.

Helemaal coronaproof: de Drive thru SS Rotterdam

Eerlijk gezegd heb ik mijn tieners gewoon meegelokt. Ik heb ze namelijk eten bij een drive in beloofd. Yo, naar de Mac roepen mijn tieners enthousiast en tegelijkertijd ook een beetje verbaasd. Ik ga zelden naar de Mac, je krijgt daar geen eten, maar alleen vulling is mijn bescheiden mening, die ik regelmatig hardop verkondig. Nee, we gaan een coronaproof experience beleven. We gaan naar het geweldige schip SS Rotterdam op Katendrecht.

Dit 228 meter lange schip was in 1959 het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland werd gebouwd en had tot 1971 de bestemming Rotterdam-New York. Na heel veel omzwervingen is het schip vanaf 2010 weer terug in Rotterdam als hotel en restaurant. We gaan drive innen bij dit imposante schip. Ze noemen het zelf een Drive Thru Experience en dat hebben ze heel leuk gedaan. Bij aankomst worden we opgewacht door een matroos bij een vuurkorf die uitlegt wat de bedoeling is en krijgen we het menu. Iets verderop plaatsen we onze bestelling en krijgen ook weer coronaproof de bestelde drankjes. Daarna rijden we stapvoets langs een aantal containers en krijgen we een authentiek beeld van de overtocht naar New York in vroeger tijden. Vooral bij de derde container is dat hilarisch.

drive thru ss rotterdam met tieners
Nooit gedacht dat eten op een parkeerplaats onder top uitjes zou gaan vallen

Coronaproof eten in de auto

We krijgen ons bestelde eten in een handige tas en een gratis uitrijkaart voor de parkeerplaats naast het schip zodat we ons eten in de auto met zicht op het verlichte schip kunnen opeten. Ik heb nog nooit gegeten in de auto en het lijkt een beetje op kamperen. Het was reuze gezellig, en niet onbelangrijk: het eten was heerlijk, een aanrader als je van een echte burger houdt. Mijn vegetarische burger was trouwens ook top. Wel nog even een tip: Neem even van die handige vochtige doekjes mee. Op een gegeven moment komen er twee auto’s aanrijden, kofferbak open, statafels eruit en ieder stel op ruim anderhalve meter een eigen statafel. Creatief! Samen, maar wel coronaproof op veilige afstand. Wij moeten inmiddels gaan opschieten, vandaag gaat voor het eerst de avondklok in. Snel naar huis. Het is misschien een beetje vreemd, nooit gedacht dat een simpele wandeling en eten van een drive in zo’n heerlijk uitje kan zijn. Wij duiken weer snel onze cocon in, helemaal opgeladen.

Wat is jouw coronaproof uitje met je tieners?

Lees meer!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je daarmee oké bent. Oké!