Home Citytrips Dagje Londen, dat is weer eens iets anders

Dagje Londen, dat is weer eens iets anders

door Anne de Valk

Als je oudste tiener de basisschool vaarwel zegt is dat toch ook wel weer een mijlpaal. En mijlpalen verdienen altijd een feestje. Iets met samen een nachtje weg in een gezellige stad. Maar vaak wordt het dan toch winkelen en laat dat nu net niet mijn hobby zijn. En ja, ik ga ook mee dus het moet wel voor beiden leuk zijn. En ineens had ik het: we gaan een dagje naar Londen, dat is weer eens iets anders! Net zo duur als een nachtje Amsterdam maar super bijzonder.

Londen, reisblog, vakantie met tieners, dagje weg, minicruise, stena line, travelblog
Het barst van de gezellige pubs

Toestemmingsverklaring verplicht

Waarom zo bijzonder? We gaan namelijk met de boot! Op een zonnige donderdag rijden we ’s avonds naar Hoek van Holland en parkeren we de auto vlak bij de terminal. Daar valt haar mond open van verbazing, voor ons ligt een enorm groot schip, de ferry van de Stena Line. “Wow, gaan we daarmee? Ik dacht gewoon een bootje zoals bij ons.” Ooit hebben we een overtochtje gemaakt met een pontje over de Oosterschelde, dat had ze nog in gedachten. Dan is dit wel een heel ander level natuurlijk. Omdat we naar Engeland gaan moet je uiteraard ook gewoon door de douane en daar zijn ze best streng. Als beide ouders er niet bij zijn moet er een toestemmingsverklaring mee. Dit geldt eigenlijk voor alle trips naar het buitenland waar de douane aan te pas komt.

Op het schip van de Stena Line

Aan boord van het schip gaan we op zoek naar onze hut, zoveel dekken en wat een enorme lange gangen! Gelukkig staat er op iedere verdieping een medewerker om ons de juiste richting op te wijzen, een binnenhut met een stapelbed samen met je moeder, hoe leuk is dat? En dan ook nog een eigen douche en wc in de hut. Hier gaan we prima slapen.

reisblog, vakantie met tieners, minicruise, stena line
Inchecken geeft een echt vakantiegevoel
vakantie met tieners,minicruise, stena line
De prachtige zonsondergang terwijl de boot de haven uitvaart
Londen, reisblog, vakantie met tieners, dagje weg, minicruise, stena line
Het snelst reis je met de underground

Tijd voor een verkenning aan boord, er is van alles te doen,: een bioscoop, restaurant, taxfree shop en zelfs een voetbalkooi. Wij gaan naar buiten en kijken naar het binnenrijden van de vele vrachtwagens en zien de zon onder gaan terwijl we wegvaren in Hoek van Holland, wat een magisch gezicht! Met een drankje zitten we lekker buiten, ik krijg echt even een cruiseschip gevoel.  We slapen heerlijk aan boord en wegens het uur tijdsverschil zitten we al om kwart voor 6 heerlijk te ontbijten in het restaurant.  We hebben ook treinkaartjes in het arrangement en dat is superhandig want naast de aankomsthal in Harwich ligt het treinstation.  We nemen de trein van half 8 en hoe dichter we bij Londen aankomen, hoe meer forenzen instappen. Zakelijk en strak in pak, je kan duidelijk zien we de toerist is en wie niet.

Liverpool Street Station

Om 9 uur staan we in hartje Londen, ik heb een fietstour door de stad geboekt en daarvoor moeten we eerst met bus 344. En dat was de volgende leuke verrassing: een echte rode Engelse dubbeldek bus.  Natuurlijk gingen we meteen boven zitten en helemaal voorin. De planning is vrij strak want om 10 uur begint de tocht. Een puntje waar ik geen rekening mee had gehouden: het afschuwelijk drukke verkeer in Londen. Alles stond muurvast. Dik 10 minuten te laat komen we aan. Vooraf had ik gebeld zodat ze even op ons bleven wachten. Volgende keer toch maar met de ondergrondse.

Londen, reisblog, vakantie met tieners, dagje weg, meivakantie
Wachten op de juiste dubbeldekker, zo anders dan bij ons!
Londen, reisblog, vakantie met tieners, dagje weg
Londen zit vol met tradities
Londen, reisblog, vakantie met tieners, dagje weg
Bij alle bezienswaardigheden krijgen we een interessante uitleg

Fietsen in Londen

Samen met nog een andere familie gaan we op pad met Mirjam, onze Nederlandse gids die eerst een proefrondje met ons doet om te checken of we wel echt kunnen fietsen. Ongelofelijk dat er mensen zo’n toer boeken die nog nooit op een fiets hebben gezeten. En dan op pad, fantastisch dat je via allerlei fietspaden en achterafstraatjes de highlights van de stad bekijkt. Ze vertelt enthousiast over alles wat we tegenkomen en zorgt dat we veilig aan de overkant van de straat komen. Dat links rijden en naar rechts kijken zit er nog niet zo goed in bij ons. Vermoeiend is het niet, er zijn stops genoeg: we zien onder andere de Big Ben, die helaas in de steigers staat, London Eye, het wisselen van de wacht bij Buckingham Palace, St Pauls Cathedral , Houses of Parliament en we drinken wat in het mooi St James park. Na 3.5 uur hebben we een prima indruk van de stad en naast de bekende hightlights komen we ook op plekken die we zelf nooit zouden vinden.

reisblog, vakantie met tieners, minicruise, stena line
We stoppen regelmatig, vermoeiend is het niet.

Genoeg cultureel gedaan, tijd voor een heerlijke lunch in dat leuke straatje met al die gezellige eettentjes met heerlijke indiase curry’s en ander exotisch uitziend voedsel. Ha, dat zou ik wel willen. Ik ben met een tiener op stap, het werd een pizza. Maar wel eentje in een heel leuk tentje.

Tip: Covent Garden

Winkelen in Oxford Street om af te sluiten, maar wat is het druk! Gelukkig slaat ze haar slag al in de eerste winkel zodat we tijd genoeg hebben om met de metro terug naar Covent Garden te gaan en te genieten van de straatartiesten en de fijne sfeer in dit gedeelte van Londen.

Londen, reisblog, vakantie met tieners, covent garden
Straatartiesten in Covent Garden zorgen voor een gezellige sfeer

Om 18 uur nemen we de trein weer terug naar Harwich waar de boot alweer op ons ligt te wachten. En na een nachtje goed slapen komen we om 8 uur weer uitgerust aan in Hoek van Holland. Wat een relaxte manier van reizen is dit, een dagje uit word zo een echte mini cruise.

reisblog, vakantie met tieners, dagje weg, minicruise, stena line
We moeten nog een keertje terug om het Londen Eye echt mee te maken
 reisblog, vakantie met tieners,taxi
Links rijden is soms echt even een dingetje
reisblog, vakantie met tieners, minicruise, banksy
Street Art in Londen, Banksy is er beroemd mee geworden
reisblog, vakantie met tieners, dagje weg, minicruise, stena line
Wat een super comfortabele manier om een dagje Londen te doen

Tips voor een dagje Londen:

* minicruise Londen met de Stena Line

*Reis je alleen met je kind, neem altijd een toestemmingsverklaring mee om oponthoud bij de douane te voorkomen.

*Franca Manca, vlakbij Covent Garden

Lees ook:

Het leukste dagje Rotterdam

Voorjaarsvakantie tip: Lente in Sevilla

Lees meer!

2 reacties

Monique 20/06/2019 - 20:12

Wat leuk om te lezen. En zo te lezen hebben jullie het echt leuk gehad samen.😀

Antwoord
Aline 26/06/2019 - 16:52

Zo leuk 😍😍😍 ga ik zeker een x doen met (1 van de) jongens

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je daarmee oké bent. Oké!