Home Nederland Het leukste dagje Rotterdam met tieners

Het leukste dagje Rotterdam met tieners

door Anne de Valk

Stel je voor: Het is vakantie en het regent. Je bent samen met je pubers de hele week vrij, maar je bent vergeten op tijd een zonvakantie te reserveren zodat alles nu onmogelijk duur geworden is.

Wat dan? De tijd van spelletjesmiddagen en hutten bouwen op zolder is voorbij. Ook de playmobile en de lego staan al maanden onaangeroerd in de kast. Ongemerkt is je kind beland in fase drie zoals ik beschrijf in deze blog. Een dagje niksen is prima voor de kids, zeggen de mensen die er verstand van schijnen te hebben. Oh ja? Kom dan maar eens lekker bij mij een dagje niksen. Dat wil hier namelijk zeggen dat mijn tieners een dag omgekeerd op de bank liggen te gluren naar het schermpje van hun mobiel. Ik krijg de meest vreemde filmpjes te zien waar ze zelf hard om moeten lachen maar waar ik de lol niet echt van inzie. Wat kan ik dan eens met die pubers gaan doen? We gaan een dagje naar Rotterdam, daar is het altijd leuk.

Met pubers is wandelen een uitdaging

Tijd voor actie! We gaan naar Rotterdam, altijd een heerlijke stad om een dagje rond te lopen. Met tieners wordt lopen wat ingewikkelder, lopen doe je eigenlijk alleen van winkel A naar winkel B. Dus moeten er concessies worden gedaan, door mij welteverstaan.

Overnachting in Rotterdam

Oké, we gaan winkelen, de dames hebben nieuwe kleding nodig. Zegt er trouwens ooit een tienermeisje dat ze geen nieuwe kleding nodig heeft? Maar Rotterdam is zoveel meer dan de koopgoot en daarom blijven we er een nachtje zodat we de volgende dag kunnen gaan doen wat mij geweldig lijkt: op speurtocht door de stad. Ik noem het een minitrip. Mijn pubers vinden deze naam lichtelijk overdreven, wat het natuurlijk ook is, maar je moet het zelf een beetje mooi maken toch?

winkelen, koopgoot, rotterdam, travelblogger, holland, reisblogger,dagje uit
Die (h)eerlijke Rotterdamse humor kom je overal in de stad tegen.
winkelen, koopgoot, rotterdam, travelblogger, holland, reisblogger, lush, dagje uit met tieners
Bruisballen scoren bij een heerlijke geurende zeepwinkel.
tieners, dagje uit,secret city trails,speurtocht, rotterdam, travelblogger, holland, reisblogger, vlaggenparade
Eens even kijken of we de goede kant op gaan.

Hoe kom je het beste in Rotterdam?

Naar Rotterdam kan je het beste met het openbaar vervoer, geen gedoe met dure parkeerplaatsen. Ga je, zoals wij, toch eigenwijs met de auto dan hangt het van je budget af of je deze in de stad parkeert of op één van de P+R plaatsen.

Wij probeerden eerst Slinge P+R, ik zag nergens aanwijzingsborden staan en toen we daar aankwamen bleek ook waarom: VOL. Oké, dat krijg je als je eerst lekker uitslaapt en tegen 11 uur ergens aankomt. Geeft niks, dan door naar Capelse Brug P+R, ook vol, gelukkig is de afslag erna Kralingse Zoom P+R en deze had nog wel plek. Het parkeren is gratis voor maximaal 72 uur als je tenminste verder gebruik maakt van het openbaar vervoer. Superhandig en in notime stonden we op station Beurs, midden in de koopgoot. Eerst de tas even in het hotel brengen. Ik had gekozen voor het NH Atlanta, een paar stappen van het metrostation Beurs vandaan, super centraal dus. Ik heb nog nooit zo’n grote driepersoonskamer gehad. Met bad, dus de eerste missie was bad bruisballen scoren!

fastfood,rotterdam, travelblogger, holland, reisblogger, wowburger
Helemaal niet verkeerd daar bij WOWburger.
winkelen, koopgoot, rotterdam, travelblogger, holland, reisblogger, dagje uit met tieners
Eerst nog effe die pleuristrap af….

Winkelen in de Koopgoot

Na goed gewinkeld te hebben wordt het tijd voor het diner en alhoewel we overspoeld worden met fastfood, iets met 5 guys, een gele M en een rode King hield ik mijn poot stijf. Ik wil eten en geen vulling. Dat riedeltje kennen ze inmiddels al. We zaten vlakbij het altijd gezellige Stadhuisplein, maar ook de Mexicaan gaat het niet worden. “bleeeh, bonen zeker” was het commentaar van de pubers. Verder lopen dan maar, de Korte Lijnbaan op.

En daar vonden we iets wat ik wel een kans wilde geven: Wow burger. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar het zag er minder plastic uit dan de eerder genoemde ketens. Een soort van gezellig maar wel op een fastfood manier. Dus bestellen aan de counter en dan met zo’n rood trilding wachten tot je voedsel klaar is. Maar wat een verrassing, de burgers waren heerlijk, zelfs mijn vegaburger was top. En de friet was helemaal prima, niet van die dunne witte dingetjes, maar echte heerlijke patat met een schilletje. Om het af te maken haalden we nog wel even het toetje bij de Mac aan de overkant van ons hotel, leuk voor in bad.

Een speurtocht door de stad, is dat leuk dan?

De volgende dag was het tijd voor de speurtocht. Mijn tieners dachten serieus dat ik deze, zoals vroeger bij de kinderfeestjes, uit ging pijlen door de stad. Maar moeders is inmiddels ook een soort van 2.0 en ik had iets ontdekt wat je ook met een klein groepje kan doen: Secret City Trails. Deze leuke enthousiaste club biedt speurtochten aan in heel veel verschillende steden. Ook in Nederland zoals Delft en Haarlem. Weliswaar in het Engels, maar dat is prima voor ons. Voor €29 ontvang je een link in je mailbox waar je op kunt drukken zodra je bij het beginpunt bent aangekomen.

secret city trails,speurtocht, rotterdam, travelblogger, holland, reisblogger, oude haven
De Oude Haven met op de achtergrond de bekende kubuswoningen.
dagje uit met tieners, rotterdam, travelblogger, holland, reisblogger, secret city trails, speurtocht
Een speurtocht door de stad via raadsels op je telefoon, topidee!
dagje uit met tieners, rotterdam, travelblogger, holland, reisblogger, lush
Erasmus mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de wandeling.

Secret City Trails is een fantastisch concept

In ons geval is het prachtige Centraal Station ons beginpunt. Door middel van 16 raadsels dwaal je door de stad en kom je op plekken waar je nog nooit geweest bent. Uiteraard in Rotterdam ook op plekken die je wel kent maar dan lees je weer net een leuk feitje zodat het nooit saai is. Wees niet bang dat je verdwaald. Mocht je er niet uitkomen dan druk je op HINT en als er dan nog niks gaat dagen dan kan je op de link voor google maps drukken zodat je toch op de juiste plek terecht komt. We hebben op 1 na alle raadsels opgelost en waren het erover eens dat het een hele gezellige interactieve manier is om door een stad te lopen. Zeker voor herhaling vatbaar in een andere stad ergens op de wereld.

Na deze tocht was onze minivakantie ten einde, tijd om onze tassen op te halen bij het hotel en met volle bepakking de metro weer in te duiken. Het was een zeer geslaagd uitje in deze verregende vakantie. Wil je iets anders dan lekker niksen in de vakantie? Haal jezelf en je pubers van de bank en ga fijn overnachten in Rotterdam!

 secret city trail, rotterdam, travelblogger, holland, reisblogger, speurtocht, dagje uit, met tieners
Hoe leuk is het als het antwoord ook nog blijkt te kloppen.
speurtocht, stadhuis, rotterdam, travelblogger, holland, reisblogger
Al zo vaak langsgelopen maar nooit geweten: de binnentuin van het stadhuis.

Een paar goede tips:

  • Het openbaar vervoer is perfect, toch met de auto? Parkeer bij P+R Kralingse Zoom. Bij het uitrijden hou je eerst je gebruikte ov kaart voor de kaartlezer bij de slagboom en daarna stop je de parkeerkaart in de gleuf. Dan is het pas gratis. Nee, dat staat niet heel duidelijk aangeven.
  • Eet een heerlijke burger bij WOW burger op de Korte Lijnbaan, tegenover ligt Donatella voor de lekkerste macarons en ijs.
  • Bagels en Beans vind ik een perfect tentje voor de lunch of een pauze tussendoor.
  • het NH Atlanta hotel ligt super centraal, de bagage kan je kosteloos stallen.
  • Als het weer wat beter is: fietsen onder leiding van een gids doet het ook altijd goed bij mijn pubers.
dagje uit,rotterdam, travelblogger, holland, reisblogger, willemsbrug
Wie heeft deze mooie kunst gemaakt? Wij weten dit inmiddels.

Lees ook:

Street Art Rotterdam, volg een te gekke workshop samen met je tiener

Nog meer Rotterdam? Lees ook deze blog over de SS Rotterdam, een coronaproof uitje

Dagje Delft, wat kan je daar nu weer doen? Meer dan je misschien denkt!

Lees meer!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je daarmee oké bent. Oké!