Home Nederland De leukste theetuin van Schouwen Duiveland

De leukste theetuin van Schouwen Duiveland

door Anne de Valk

Alles wat met bewegen te maken heeft gaat moeizaam bij mijn pubers. Saai, stom of simpelweg nergens voor nodig. Vooral in deze klamme hittegolf dagen. Ik heb een oplossing gevonden om in ieder geval mijn jongste tiener mee te nemen op een stukje fietsen. We gaan op zoek naar de leukste theetuin van Schouwen Duiveland!

Theetuin de Stokroos

Daarvoor klimmen we op de fiets en ook al is het warm, op de fiets voel je altijd wel een verkoelend windje. Ik weet dat theetuin de Stokroos ergens in de polder van Nieuwerkerk op Schouwen Duiveland ligt. We zijn er al vaker geweest, maar dat was met de auto. Even opperde mijn tiener nog of we dan de fietsen niet achterop de auto konden meenemen en dan het laatste stuk fietsen. Hallo, het is zeven kilometer vanaf Zierikzee!

We nemen allerlei polderweggetjes en we komen in de buurt van Nieuwerkerk, die zeven kilometer is natuurlijk ruimschoots overschreden. In de polder lijkt alles op elkaar, ik moet zowaar google maps aanzetten om te zoeken waar het nu precies is. Ik kan de fietstocht natuurlijk niet blijven rekken, die zeven kilometer is al ruimschoots overtreden.

theetuin, zeeland, schouwen duiveland
De prachtige ingang van de theetuin
theetuin, maisdoolhof, zeeland, schouwen duiveland
De ingang van het maisdoolhof, wie durft?

Verdwalen in het mais doolhof

Dan komen we eindelijk het bordje theetuin tegen en een kilometer verder zien we het maisveld en de boerderij liggen. In het maisveld is een groot doolhof gemaakt en kan je tegen betaling van €3,50 proberen om er ooit weer uit te komen. Dat is voor een andere keer, het is veel te warm om nu te verdwalen.  Tevens is hier ook een boerenrust camping. Je kan er slapen in een pipowagen of in een yurt, dat lijkt me ook wel grappig.

Ontspannen op de boerderij

Vanaf het moment dat je het erf opkomt is er meteen die heerlijke ontspannen rust. Bij het parkeren van de fietsen zien we het bord met de taarten van vandaag al staan. Kijk, hier hebben we dat hele stuk voor gefietst, beloning! De taarten worden door de boerin dagelijks vers gemaakt. Aardbeien-slagroom taart, nectarine chocladetaart, appeltaart, peren karamel kruimeltaart en nog veel meer. Oei, dat wordt lastig kiezen.

De tuin is een echte tuin, overal zijn hoekjes waar fijne zitjes zijn gemaakt, je zit elkaar absoluut niet in de weg. Ik ben maar niet in de hangmat gaan liggen anders lag ik er waarschijnlijk nog. Zo heerlijk ontspannen. Mocht het ooit weer gaan regenen dan kan je ook terecht in de overdekte huiskamer of in het gezellige tuinhuis.

theetuin, zeeland, schouwen duiveland
Er is zelfs een klein strand zitje gemaakt
theetuin, zeeland, schouwen duiveland
Na een fietstocht gaat zo’n taartje er wel in

Theetuin de Stokroos is corona proof

Volledig coronaproof, dat is fijn in deze drukke dagen op het eiland Schouwen Duiveland waar het deze zomer soms lijkt alsof er geen corona bestaat. Bij aankomst kan je de handen wassen en mag je je telefoonnummer noteren. Verder wordt alles wat je besteld op een tafeltje naast je gezet. Bijzonder dat er ook mensen zijn die dit overdreven en niet nodig vinden. Voor mij voelde het juist goed.

Meer dan vijftig soorten thee

Een theetuin hoort thee te hebben en dat hebben ze goed begrepen bij de Stokroos. Een ouderwets uitklap kastje met meer dan vijfitg soorten thee staat voor je klaar, keuze genoeg. De taart is absoluut vers en smaakt heerlijk. Hou je niet van thee? Uiteraard zijn er genoeg andere drankjes te bestellen.

theetuin, zeeland, schouwen duiveland
lastig kiezen uit zoveel soorten thee
slapen in een yurt, zeeland, schouwen duiveland
Dat lijkt me echt een feestje, slapen in een yurt

Leuk voor pubers: een high tea

Eigenlijk doet het woord theetuin tekort aan wat hier allemaal mogelijk is. Ik ben de fase kinderfeestje inmiddels voorbij, maar ook hierin is volop keuze. Een pony speurtocht, een knapzak route, vogelverschrikker knutselen en nog veel meer leuks. Had ik dit maar jaren eerder geweten! Ook voor een high tea kan je er terecht, dat is een leuk idee voor een groepje tieners. Maar de grootste verrassing voor mij was dat je er ook ’s avonds kan eten. Vooraf reserveren is dan wel handig om teleurstelling te voorkomen. Hoe gezellig is dat? Ze hebben een kleine kaart met vlees, vis of vega en iedere dag een andere dagschotel. Toen wij er waren was de dagschotel mosselen met friet. Denk dan nog even het uitzicht erbij op de weilanden en akkers waar de boeren druk bezig zijn. Veel Zeeuwser krijg je het niet deze vakantie.

Fietsknooppunt 62 en 68

Wij hebben de taart binnen, lekker geluierd en we zijn klaar voor de terugreis. Wil je fietsen met je pubers op Schouwen Duiveland? Ga zeker richting theetuin de Stokroos, in juli en augustus zijn ze dagelijks open van 11.00-20.00 uur. Voor andere data check even de site. En ben je niet op het eiland of is het toch net te ver weg? Dan is de optie van mijn jongste helemaal niet slecht. Fietsen achterop de auto, parkeer deze ergens een kilometer of tien verderop en maak je eigen speurtocht richting theetuin de Stokroos. Zorg dan wel dat knooppunt 62 en 68 in je route zit, dan fiets je er langs. Succes verzekerd!

theetuin, Zeeland, schouwen duiveland, fietsen
Kijk eens wat een keuze, toch best leuk zo’n fietstochtje
Zeeland, Schouwen Duiveland, theetuin de stokroos
Ik durfde er niet in te gaan liggen, beetje gênant om daar te liggen snurken
Adres:
Theetuin de Stokroos
Krabbenhoekseweg 2
Nieuwerkerk

Ben jij ook zo dol theetuinen? Hoe heet jouw favoriete theetuin?

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Lees meer!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je daarmee oké bent. Oké!