Home Zweden Waarom een actieve vakantie met tieners in Zweden?

Waarom een actieve vakantie met tieners in Zweden?

door Anne de Valk

Doe je telefoon eens tien minuten weg, ga eens even naar buiten joh, het is heerlijk weer.” Ik hoor menig ouder regelmatig zuchten. Hoe ouder de tieners worden, hoe minder makkelijk ze in actie te krijgen zijn lijkt het wel. Herkenbaar? Dan heb ik voor jou een geweldige tip: een actieve vakantie met tieners in Zweden! Ga met je pubers paardrijden! Heb je daar weleens aan gedacht? Op Our Little Farm van de Nederlandse Marcia en Dimitry komt het allemaal samen.

Met hun team en zestien prachtige paarden zorgen ze voor een belevenis die je puber niet snel zal vergeten. Ook voor mensen die zogezegd niks met paarden hebben is het een bijzondere ervaring. Stap eens uit je comfortzone en ga herinneringen maken in Zweden. Nu gaan je pubers nog mee op vakantie. Speciaal voor vakantiemetpubers.nl is er een fantastisch arrangement samengesteld waar making memories de boventoon voert, dit arrangement kom je later in dit artikel tegen. En het mooie is: In Zweden kan je iedere vakantie terecht, het hele jaar door!

met tieners naar Zweden
Zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie. Zweden kan altijd.

Paardrijden in Zweden

De enige herinnering die ik heb aan paardrijden is van heel veel jaren geleden toen ik op m’n derde met mijn vader een rondje op een paard mocht in Ponypark Slagharen. Toch ben ik meteen laaiend enthousiast als ik in gesprek ben met Marcia. Zij vertelt vol passie dat de farm niet alleen doorgewinterde paardenliefhebbers ontvangt, maar dat ook beginnelingen van harte welkom zijn. Ieder paard heeft zijn eigen karakter en er wordt ter plaatse gekeken welk paard het beste bij je past. Voor de kenners: de stijl die gereden wordt heet Natuurlijk paardrijden in western style. Dit houdt in dat er op een relaxte manier met lange teugels en op basis van vertrouwen wordt gereden. Heerlijk door de Zweedse natuur, langs meren en over heuvels en door dalen. Hoor je het ruisen van de wind al? Je hebt je tiener nog nooit zo zen gezien.

met pubers naar Zweden
Hoe fantastisch is dit?

Wil jij een onvergetelijke vakantie met je puber beleven? Boek dan één van onderstaande arrangementen

actieve vakantie met tieners in Zwedenaarden in Zweden
Wat een avontuur, zwemmen met paarden!

Hoe is het weer in Zweden?

Op een of andere manier hebben veel mensen nog steeds het idee dat het in Noord Europa altijd koud en nat is. Denkfout! Zweden is niet regenachtiger dan Nederland. Our Little Farm ligt in de provincie Varmland, vrij vertaald: warm land. In de droge zomer is het er tussen de 20 en 25 graden. Heerlijk weertje dus. In januari, februari en maart ligt er eigenlijk altijd sneeuw. Ook dan ben je van harte welkom. Hoe leuk is het om paard te rijden in je eigen kerstkaart?

Is Zweden duur?

Maar Zweden is toch zo duur? Het is een hardnekkig vooroordeel dat Zweden enorm duur is. Het klopt dat Zweden niet in de categorie goedkope landen van Europa behoort. Maar van de Scandinavische landen komt Zweden het voordeligst uit de bus. Het prijspeil ligt iets hoger dan in Nederland, veel scheelt het niet. Bijvoorbeeld een kopje koffie met iets lekkers kost ongeveer zes euro. Alcohol is wel iets duurder. Ook al behoort Zweden tot de Europese Unie, het betaalmiddel is nog steeds de Zweedse Kroon. Op veel plaatsen kan wel gepind worden.

met tieners een kampvuur maken in Zweden
Gezellig bij het kampvuur bij het meer

Hoe kom ik bij de farm?

Ga je een aantal weken rondreizen in Zweden? Dan ga je ongetwijfeld met de auto. Neem bijvoorbeeld de nachtboot Kiel-Göteborg. Alle stress blijft achter op zee, je arriveert uitgerust in Zweden en dan is het nog maar vier uurtjes rijden. Voor een week kiezen de meeste mensen voor een fly drive. Vlieg bijvoorbeeld naar Göteborg of Stockholm, haal de huurauto op en met vier uurtjes rijden sta je op de farm. Een beter idee is het om naar Oslo in Noorwegen te vliegen of te varen. Vandaar is het slechts 2.5 uur rijden naar de farm.

actieve vakantie met tieners in Zweden
Het licht is prachtig in Zweden
Zonsondergang rit met tieners in Zweden
Een zonsondergang rit is magisch
Ski Zweden

Hoe groot zijn de groepen?

Om optimaal van de rust en ruimte te kunnen genieten zijn de groepen per tocht maximaal zeven personen. Plus twee begeleiders.

Moet je zelf paardrijspullen meenemen?

Als je die hebt mag dat natuurlijk wel. Maar het is niet verplicht. Overbroeken en caps zijn te leen en met een stretch broek en stevige schoenen kom je al een heel eind.

Is er een dorp in de buurt?

Op drie kilometer afstand ligt het dorp Eksharad waar een aantal restaurantjes zijn en een supermarkt. Bij de boerderij hoort een grote biologische moestuin. Verser kan je de producten niet kopen.

zweden met tieners
Tijdens een wildlife safari heb je goede kans om deze joekel tegen te komen

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Hou je van outdoor? Dan hou je van Varmland. Laat je baard vast staan, roep de oerman in je op en ga bushcraften met Dimitry of in de schemering met landrovers op Wildlife Safari en zoek naar elanden. Misschien spot je wel een beer of een wolf! Heerlijk wandelen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden, vlakbij is een prachtige waterval. Ga zwemmen in het meer of kanoën op de rivier. En ’s avonds natuurlijk sterke verhalen vertellen bij het kampvuur bij de tipitent waar zeer regelmatig een BBQ avond word georganiseerd. Liever mountainbiken of een vlottocht? Ook dat is mogelijk. Op deze actieve vakantie met tieners hoef je je niet te vervelen. En wil je meehelpen op de boerderij? Niks is verplicht maar het kan allemaal.

Voor wie is deze reis geschikt?

Het is duidelijk, Zweden is een heerlijke bestemming voor alle mensen die weg willen uit de hectiek en tijd willen doorbrengen met het gezin in de prachtige natuur. Wanneer heb je nu echt tijd voor elkaar? In Zweden! Het is niet voor niks dat veel campinghouders in de omgeving van de farm Nederlanders zijn. Weg uit de drukte en het leven weer teruggevonden in Varmland. Hou je van boulevards, strand en clubs? Dan adviseer ik je een andere bestemming, bijvoorbeeld op Mallorca. Ben je meer van de via ferrata en canyoning? Lees dan deze blog over een actieve vakantie met tieners in de Franse Pyreneeën.

met pubers naar zweden
Bij het Heavy arrangement slaap je een nacht in de natuur, hoe stoer!

Arrangement Avontuurlijk Zweden -Light-

 • Paardrijden 1,5uur ( activiteitsduur totaal +- 2,5uur )
 • Wildlifesafari of excursie Zonsondergangsrit met de paarden (keuze voor het gezin wat iedereen wil )
 • Zwemmen met paarden
 • BBQ-avond

Arrangement Avontuurlijk Zweden -Heavy-

 • Tweedaagse back-to-basics paardentocht, inclusief een nacht in de wildernis! Onvergetelijk!
 • Wildlifesafari of excursie Zonsondergangsrit met de paarden ( keuze voor het gezin wat iedereen wil )
 • Zwemmen met paarden
 • BBQ-avond

Accommodatie bij Our Little Farm

Er zijn drie huisjes, de prijzen zijn op basis van logies voor 7 nachten en inclusief de schoonmaakkosten, elektriciteit, de huur van het handdoeken- en beddengoed pakket en één van de bovengenoemde pakketten.

Boshuisje 2-4 personen

Pakket Light:

 • € 525,00 p.p bij twee persoonsbezetting
 • € 437,00 p.p bij drie persoonsbezetting
 • € 378.00 p.p. bij vier persoonsbezetting

Pakket Heavy:                   

 • € 795,00 p.p. bij twee persoonsbezetting
 • € 650,00 p.p. bij drie persoonsbezetting
 • € 613,00 p.p. bij vier persoonsbezetting

Huisje Farm of Salje 2-6 personen

in combinatie met pakket Light

 • € 565,00 p.p. bij twee persoonsbezetting
 • € 450,00 p.p. bij drie persoonsbezetting
 • € 390,00 p.p. bij vier persoonsbezetting
 • € 352,00 p.p. bij vijf persoonsbezetting
 • € 325,00 p.p. bij zes persoonsbezetting

in combinatie met Pakket Heavy

 • € 825,00 p.p. bij twee persoonsbezetting
 • € 700,00 p.p. bij drie persoonsbezetting
 • € 638,00 p.p. bij vier persoonsbezetting
 • € 590,00 p.p. bij vijf persoonsbezetting
 • € 550,00 p.p. bij zes persoonsbezetting

Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen. p.p.= per persoon.

Reserveren?

Neem contact op met Marcia via het contactformulier op de website van de farm en vermeldt de datum, huisje, aantal personen en natuurlijk het heavy of light arrangement.

vakantiemetpubers.nl is niet verantwoordelijk voor de uitvoering van bovenstaande pakketten

Boek nu je vakantiehuis in Zweden met het heavy of light arrangement en ga straks zorgeloos genieten!

actieve vakantie met tieners in Zweden
Ook in de winter kan je in Zweden terecht, rijden in je eigen kerstkaart
Alle foto's zijn eigendom van Our Little Farm

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je daarmee oké bent. Oké!