Home Nederland Bezoek het Instagram museum Amsterdam!

Bezoek het Instagram museum Amsterdam!

door Anne de Valk

Vroeger, en dat is nog niet eens zo heel lang geleden, juichten mijn pubers als ik vertelde dat we naar een museum gingen. Van Technopolis in België, het Maritiem Museum in Rotterdam tot het fruitteeltmuseum in Kapelle of het pluimveemuseum in Barneveld. We haalden een speurtocht bij de receptie en gingen enthousiast aan de slag. Hoe anders is dat nu, de dames zijn ouder, de speurtocht natuurlijk superstom en gewoon door een museum dwalen echt zonde van je tijd. Ja doei, moet ik zeker al die bordjes gaan lezen die erbij hangen ofzo? Een Insta museum is een mooie oplossing. Zeker als dit museum is opgezet door Anna Nooshin, toch wel een hele grote op Instagram. Ik vertel je alles wat je wilt weten over het dit geweldige Instagram museum Amsterdam en aan het einde van dit artikel geef ik je allerlei praktische tips over parkeren, kortingen op entreeprijs en nog veel meer.

Instagram museum, upsidedown,Insta museum Amsterdam, Anna Nooshin
Upside down in The Royal Room

Wie is Anna Nooshin?

De meeste mensen kennen Anna Nooshin wel. Ze is één van de grootste influencers in Nederland die al zeker tien jaar flink aan de weg timmert. Ze was één van de eersten die geld verdiende met haar website over mode, haar Youtube kanaal en Instagram. Bekijk hier het Instagram account van Anna Nooshin. Tegenwoordig is Anna Nooshin een succesvolle ondernemer. Ook zou je haar kunnen kennen als presentatrice van het programma Hollands Next Top Model en heeft ze meegedaan aan Expeditie Robinson in 2016. En nu heeft ze dus het grootste Instagram museum van Europa! In juli 2020 opende namelijk THE UPSDIDEDOWN AMSTERDAM haar deuren.

upside down amsterdam, instamuseum, instagram museum

Wat is het Instagram museum THE UPSIDE DOWN AMSTERDAM?

Dat wist ik eigenlijk ook niet. Met 1500 m2 oppervlakte en 25 kamers is THE UPSIDEDOWN AMSTERDAM het grootste Instagram museum van Europa. In deze kamers , met allerlei verschillende thema’s, kan iedereen helemaal los gaan om voor een heel jaar fantastische leuke insta foto’s te maken. Zo is er een echte Mondriaan kamer, een spiegel kamer en natuurlijk de ballenbak. Schommelen op een tompouce met je eigen tekst en lievelingskleur op de achtergrond of je hoofd op een presenteerblaadje? Check! Niks saai door zalen dwalen en kijken naar de werken van de grote meesters. De grootste meester ben je zelf in dit museum.

Nederland is meer dan klompen en kaas

Ook in dit Insta museum hangen aan de muur teksten met informatie. Dit was echter niet aan mijn 14 jarige dochter en haar vriendin besteedt. Voor toeristen zijn dit echter wel leuke weetjes over Nederland. Even iets anders dan het toch wel achterhaalde klompen, tulpen, kaas en molens verhaal. Meer over onze beroemde clubmuziek, schilders, designers, de fietscultuur en de voetbal natuurlijk. En niet te vergeten het feit dat wij onder zeeniveau leven. Ik ken geen Nederlander die zich daar druk over maakt, maar voor buitenlandse toeristen is dit echt wel een hele bizarre ervaring. Dit wordt leuk uitgebeeld in de under sealevel room.

tompouce, vakantie met pubers, museum
Natuurlijk ook even mijn eigen tekst maken
magnum, ruby, dagje uit, museum met pubers
En nog maar eens een fotootje op het favoriete ijsje

Wat kan ik verwachten in het Instagram museum Amsterdam?

Het is leuk, het is nieuw, de kleuren en de verrassende effecten. Het moest even bij ons indalen. Het is juist de bedoeling dat je overal foto’s van jezelf maakt in alle kamers met de meest geweldige effecten. In de mooie Royal Room keken we onwennig rond. Ja, maar hoe dan? Later waren de pubers niet weg te slaan uit de circusruimte en de ballenbak.

Soms haperde onze creatieve geest en snapten we niet meteen hoe je van een bepaald object een leuke foto kon maken. Gelukkig stond op veel plaatsen vriendelijk personeel dat precies vertelde hoe we het konden aanpakken om een mooie foto te maken. Ook even opletten, soms zitten er knoppen aan de muur om de kleuren te veranderen of de tekst. Neem gewoon heerlijk de tijd en geniet. De dames hebben in ieder geval prachtige foto’s.

ballenbak, instagram museum
Die ballenbak was echt een feestje, zelfs de kleur kon je kiezen
Mondriaan, insta museum, Amsterdam, instagram
De Mondriaan kamer

Praktische tips:

Is het Insta museum alleen voor jongeren?

Nee, niks is alleen voor jongeren. Tenminste dat is mijn mening. Ik ben vorige week vijftig geworden en heb me geweldig vermaakt hier. Heb je insta, doe je aan snapchat, tiktok? Kortom, hou je van social media? Dan is dit zeker een museum voor jou. Je pubers willen wel graag naar binnen en jij liever niet? Ga lekker op één van de heerlijke pluche banken zitten in het café en bestel iets van de uitgebreide kaart, even lekker uitrusten. Je wordt absoluut niet gemist door je pubers.

Wat voor kleding moet ik aan?

Vooraf heb ik hier goed over nagedacht en had ik zelfs twee jurkjes meegenomen, leuk voor op de foto. Maar dit is absoluut niet nodig. Gewoon iets waar je je lekker in voelt is prima.

Waar ligt het Instagram museum?

THE UPSIDEDOWN AMSTERDAM ligt aan de Europaboulevard 5, tegenover de Rai. Klik hier op de link van Google Maps.

Waar kan ik parkeren voor het upside down museum?

In het weekend mag je gratis parkeren in de buurt achter de Europaboulevard. Kijk wel even goed op de betaalautomaten of dit inmiddels niet gewijzigd is. Ook handig is de parkeergarage achter het museum. Laat je parkeerkaartje zien bij de entree van het museum dan krijg je 15% korting op de parkeertarieven. P+R Rai is slechts een paar honderd meter verderop. Maar let op, om voor het goedkope tarief van slecht 1 euro in aanmerking te komen moet je een uur voor vertrek van de parkeerplaats gebruik hebben gemaakt van het openbaar vervoer, ook is deze P+R voor maximaal 24 uur geldig.  Check de voorwaarden op de site van de gemeente Amsterdam.

Hoe kom ik er met het openbaar vervoer?

Er gaat een rechtstreekse metro van het Centraal Station naar het Europaplein, vandaar is het nog 300 meter lopen. Kijk voor informatie op OV9292.

Is het Insta museum ook leuk voor jongens?

Dat is tegenwoordig een gevaarlijke vraag. Ik heb deze vraag aan de meiden gesteld en hun antwoord kwam razendsnel: Als onderdeel van een setje is het reuzeleuk, maar jongensachtige jongens zullen dit museum minder vinden, het heeft namelijk een hoog pastelkleurig gehalte. Weer wat geleerd, jongensachtige jongens, wat een geweldige term.

Wat kost het Insta museum?

De ticketprijs is € 24,95. Veel middelbare scholieren hebben een CJP pas en krijgen 15% korting. Wel je pas meenemen naar het museum! Kinderen tot 12 jaar betalen € 15,95, dit geldt alleen als je een tijdslot vanaf 16.00 uur kiest.(woensdagmiddag al vanaf 13.00 uur)

Hoelang duurt een bezoek?

Je loopt van kamer naar kamer en dit duurt ongeveer één a anderhalf uur. De pubers dachten dat ze er binnen een uur weer uit moesten zijn maar dit is absoluut niet het geval.

Is het Insta museum iedere dag open?

Jazeker, dagelijks van 10.00-19.00 uur. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot 20.00 uur.

Moet ik vooraf reserveren?

Ja, op de site van THE UPSIDEDOWN AMSTERDAM kan je kaartjes reserveren met een bepaald tijdslot. Je meldt je bij de ingang en wacht tot iemand je komt halen.

Is het Instagram museum corona proof?

Ja, er is een aparte ingang en uitgang en ook zit er voldoende tijd tussen de tijd slots om iedereen de ruimte te geven.

Mag ik zelf foto’s maken?

Ja dat mag. Je mag zelfs een selfie stick meenemen! In veel kamers kan je ook een foto maken met een QR code. Bij binnenkomst scan je het ticket en voer je je emailadres in. Maak daarna met je hele gezelschap een foto van deze QR code en gebruik deze QR code voor de foto’s die de professionele camera’s van het museum automatisch maken. Bij thuiskomst krijg je een mail met een link met alle foto’s die je hebt gemaakt met de QR code. Handig! Wil je het allemaal perfect? Je kan ook een fotograaf inhuren. Check de website van het Insta museum voor de mogelijkheden.

Leuke combinatie: op de fiets door Amsterdam.

Volg mij op Insta of Facebook om niks te missen!

Ook leuk om te doen:

fietsen, museum, Amsterdam
Hoe harder je fietst, hoe meer tegenwind
Upsidedown, Amsterdam, Anna Nooshin
Deze blog is gemaakt in samenwerking met THE UPSIDEDOWN AMSTERDAM, de tekst is echter mijn eigen mening.

Lees meer!

15 reacties

Sophie 24/09/2020 - 15:07

Wat een grappig museum! De Mondriaan kamer lijkt me echt super leuk net als de fiets trouwens 🙂

Antwoord
Anne de Valk 25/09/2020 - 09:01

Hi Sophie, ja die fiets vond ik ook erg leuk, nadat we foto’s gemaakt hadden vonden we een knop waar we een avondsetting konden maken, hup weer in die bak 😉

Antwoord
Raïssa 24/09/2020 - 17:41

Wat leuk dat je dit gedaan hebt met je dochters. Klinkt als een leuk dagje uit. Vind het alleen best wel prijzig eerlijk gezegd.

Antwoord
Anne de Valk 25/09/2020 - 09:00

Hoi Raissa, het was ook erg leuk om mee te maken. De prijs kan een belemmering zijn dat is waar.

Antwoord
ikeetplantjes 24/09/2020 - 20:07

Wat een leuke blog! Ik wist niet dat er een instagram museum bestond! Dit ga ik zeker onthouden. Dankjewel!

Antwoord
Anne de Valk 25/09/2020 - 08:53

Ha, Ik wist het ook niet 😉

Antwoord
Miriam - sweet&nice things 24/09/2020 - 22:32

Wat leuk, ziet er naar uit dat jullie naar je zin gehad hebben. Hier wil ook graag naar toe. Ik durf het nu niet (wegens Corona). Misschien over een paar maanden.

Antwoord
Anne de Valk 25/09/2020 - 08:54

Ja, dat kan ik me voorstellen, alhoewel het nu een stuk rustiger is in Amsterdam, een blog hierover is in de maak…stay tuned 😉

Antwoord
Joanne 26/09/2020 - 20:04

Klinkt als een ontzettend leuk museum! Leuke foto’s zeg 😊

Antwoord
Anne de Valk 27/09/2020 - 07:19

Dank je wel!

Antwoord
Caroline 27/09/2020 - 11:19

Is het Insta museum ook leuk voor jongens? Jazeker! Mijn zoon was er vorige maand en heeft zich helemaal uitgeleefd. Lekker instawaardig en tik tok proof!

Antwoord
Anne de Valk 27/09/2020 - 11:44

Hi Caroline,
Leuk om te horen dat je zoon zich zo vermaakt heeft!

Antwoord
Manon 27/09/2020 - 13:26

Een museum waar je juist wél foto’s mag maken, haha. Ziet er wel leuk uit allemaal.

Antwoord
Anne de Valk 29/09/2020 - 22:18

Ja, je kan hier je selfie hart ophalen 😉

Antwoord
10tje 05/10/2022 - 14:35

Leuke geschreven, bedankt voor de tips. We gaan vrijdag! 🙂

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je daarmee oké bent. Oké!