Home Verenigde Staten Het Zion National Park is top voor pubers

Het Zion National Park is top voor pubers

door Anne de Valk

Een paar jaar geleden heb ik een bliksem bezoek aan Zuidwest Amerika gebracht. Een tiendaagse autorondreis in een super stoere rode Chevrolet Camaro. We bezochten onder andere het Zion National Park. Dit park heb ik op mijn bucketlist staan om ooit samen met mijn pubers te gaan ontdekken. Waarom Zion zo leuk is voor pubers? Dat ga ik je in dit artikel uitleggen.

met pubers naar Zion
Als je met pubers reist biedt zo’n auto helaas te weinig ruimte

Waar ligt Zion National Park?

Het Zion National Park is het hele jaar geopend en ligt in de staat Utah op 2.30 uur rijden van Las Vegas. Dat is voor Amerikaanse begrippen vlakbij. Zion wordt vaak gecombineerd in één dag met het nabij gelegen Bryce Canyon. Dit is naar mijn mening een gemiste kans. Het park heeft ook voor pubers veel te bieden. Ik zou zeker aan raden om in de buurt van Zion National Park te overnachten en een prachtige hike te maken of wat dacht je van een fietstocht downhill? Het is een zeer drukbezocht park. Bezoek Zion bij voorkeur ’s morgens vroeg of aan het einde van de dag.

Hoe groot is het Zion National Park?

Het park heeft een oppervlakte van 600 km2 en is een walhalla voor hikers en wandelaars. Zion National Park bestaat uit hoge rotsen die doorsneden worden door diepe canyons. Zion Canyon is de belangrijkste, dit ravijn van 24 kilometer lang en 800 meter diep, in het midden loopt de Virgin River. Mocht het heel druk zijn in Zion, dan is het misschien een optie om uit te wijken naar Kolob Canyons. Deze kloof ligt parallel aan Zion National Park, maar word minder druk bezocht.

met pubers naar Springdale
In Springdale zit je al helemaal in de sfeer van Zion National Park

Waar kan ik het beste overnachten in het Zion National Park?

Het plaatsje Springdale vind ik het leukste stadje in de buurt van het park. Amerika staat niet echt bekend om zijn gezellige stadjes en Springdale is hierop een prettige uitzondering. Ook zijn er in Springdale een paar fijne restaurants, weer eens iets anders dan al dat fastfood. Ga heerlijk lunchen op het terras van het MeMe café en schuif ’s avonds aan bij de Whiptail grill, hier serveren ze heerlijk Mexicaans eten. De omgeving in Springdale geeft je al een klein voorproefje van het park. Het wordt omringd door hoge roodgekleurde rotsen.

Wij sliepen in het Quality Inn, simpel en voordelig, maar gelukkig wel schoon en netjes. Het is een feestje om even over de naast gelegen camping te lopen. Alles is groot in Amerika en die caravans zijn echt gigantisch. Het voordeel van overnachten in Springdale is het feit dat je je auto kan laten staan bij je overnachtingsadres en op de gratis shuttlebus kan stappen naar het park. Handig, want dan hoef je je niet druk te maken over eventuele parkeerproblemen bij het park zelf.

regen in Zion
De weersomstandigheden kunnen snel veranderen, informeer altijd eerst naar de mogelijkheden bij het visitor centre

Hoe werkt de shuttle bus?

Dwars door het park loopt de Zion Canyon Scenic Drive. Het grootste gedeelte van het jaar is het niet toegestaan om deze weg met je eigen auto te rijden. Je kan dan gebruik maken van de gratis shuttlebussen die vertrekken vanaf het Visitor Centre bij de Zuid ingang. Deze stopt op acht plaatsen in het park. Vanaf de stops starten diverse hikes door het park. Het is verstandig om je eerst te laten informeren bij het Visitor Centre. Vanwege de weersomstandigheden zijn er regelmatig bepaalde hikes niet mogelijk wegens vallende rotsen of aardverschuivingen.

De auto parkeer je bij de zuidelijke ingang bij het Visitor Centre. Vaak is deze parkeerplaats vol. Een beter idee is het om de auto te laten staan bij je overnachtingsadres in Springdale en de gratis Springdale Shuttle bus te pakken naar het Visitors Centre. De bussen rijden zeer regelmatig van ’s morgens vroeg tot een uur of negen ’s avonds.

Fietsen in Zion Nationaal Park

We hadden hier slechts één dag ingepland voor een hike en ik kwam er ter plaatse pas achter dat je er ook kon fietsen. Fietsen huur je vlakbij de ingang voor een halve of een hele dag. Er mogen twee of drie fietsen voorop de bus gezet worden. Laat je heerlijk helemaal tot aan het einde van het park rijden en stap uit bij de laatste stop Temple of Saniwava en fiets downhill naar beneden. Afhankelijk van het aantal stops doe je er zeker 2.5 uur over.

Fietsen mag alleen op de geasfalteerde wegen, de bussen mogen de fietsers op de Zion Scenic Drive niet passeren. Het is de bedoeling dat de fietsers stoppen aan de kant van de weg en de bus voorbij laten gaan. Veel toeristen snappen dit stukje niet en blijven gewoon door fietsen. Vanaf het Visitor Centre begint de 5.6 kilometer lange Pa’rus Trail. Dit verharde pad volgt de Virgin River tot aan de tweede busstop, dit is de enige trail die ook per fiets gedaan mag worden.

met pubers naar Zion National Park
Aardlagen van meer dan 1 miljard jaar oud, als mens ben je helemaal niks hier

Met tieners hiken in Zion Nationaal Park, drie spannende hikes

Er zijn zo’n vijftien hikes in Zion National Park te maken, variërend van nog geen kilometer tot 15 kilometer. Het hangt een beetje van je tieners af welke voor jullie het meest geschikt is. Dit zijn de drie meest bijzondere:

The Narrows Trail

Dit is de spectaculairste hike van het hele park van zo’n vijftien kilometer. Wij waren in mei in het park en het water was te koud om deze trail te lopen. Deze hike is niet zonder gevaar, flash flood is levensgevaarlijk en iets wat wij helemaal niet kennen. Check daarom altijd bij het Visitor Centre de weer condities en het advies. Dit is een volledige dagtocht die start vanaf het laatste shuttle punt, de Temple of Saniwava. Je loopt diep de kloof in en wordt omringd door de prachtige natuur. Meestal loop je tot je enkels in het water, maar soms ook tot je middel. De Narrows begint waar de makkelijke vier kilometer lange Riverside Walk ophoudt. Behalve eten en drinken is het noodzakelijk om schoenen te dragen die nat mogen worden, deze zijn ook te huur, net als waterdichte rugzakken en wandelstokken. Heb je avontuurlijke pubers dan is dit echt een geweldige ervaring.

Zion National Park met pubers
Welke hike je ook gaat doen, de hele omgeving is prachtig
Hoe verder je loopt, hoe minder mensen je tegenkomt, maakt het net allemaal nog intenser

Angels Landing Trail

Deze hike duurt ongeveer vier uur en is 8.7 kilometer lang met 450 meter hoogteverschil. Angels Landing is de populairste hike en alleen voor mensen zonder hoogtevrees. De afgronden zijn steil en je loopt over een smal wandelpad naar de toppen van Zion National Park. Je hebt een prachtig uitzicht over de canyon. Op sommige stukken hangen kettingen om je vast te houden. Deze hike begint vanaf stop 6 The Grotto. Deze hike heb ik even over laten gaan, tegenwoordig is deze hike zo populair dat je soms in de rij staat om hem te mogen lopen. En oké, ik heb misschien een ietsje pietsje hoogtevrees. Voor jongere tieners is deze misschien iets teveel van het goede. Maakt niet uit, eigenlijk is alles de moeite waard in het park.

Angels Landing
Een prachtig uitzicht over Zion Canyon

Observation Point Trail

In plaats van Angels Landing kozen wij voor de langste trail van het park. De Oberservation Point Trail is bijna dertien kilometer met 655 hoogtemeters en start vanaf stop 7 Weeping Rock. Ook dit is een daghike. Voor pubers is deze prima te doen als je tenminste voldoende eten en drinken mee hebt. Onderweg kan je op veel plaatsen even stoppen. Het was voor mij één van de hoogtepunten van de hele rondreis. Hoe verder je loopt hoe rustiger het wordt. Dat maakt deze wandeling zo bijzonder, je krijgt het idee dat je helemaal alleen bent in die overweldigende natuur. Als mens ben je eigenlijk zo klein. Ben je helemaal bij het eindpunt aangekomen dan kijk je zo neer op Angels Landing en Echo Canyon. Het schitterende uitzicht op de hele vallei met de Virgin River is onbetaalbaar.

Observation Point Trail
Naarmate je verder loopt wordt het onderweg steeds rustiger

Tips

  • Neem voldoende water, eten en een afval zakje mee.
  • Kijk vooraf op de site van het park om te zien of er bepaalde hikes mogelijk zijn vanwege weersomstandigheden en ga bij aankomst meteen naar het Visitor Centre voor de laatste informatie.
  • Huur vooraf in Nederland je auto bij Sunny Cars, geen verrassingen achteraf.
  • De entree bedraagt USD 35 voor Zion National Park per auto en inzittenden.
  • Ga je nog meer parken bezoeken? Koop dan bij het eerste park wat je bezoekt een America the Beautiful pass voor USD 80. Je steunt dan niet alleen het onderhoud van de Nationale Parken maar je hebt dan gratis entree bij alle Nationale Parken zoals Bryce en the Grand Canyon. De pas is alleen geldig als hij getekend is en geldt voor een auto inclusief inzittenden.
de kloven zijn diep in Zion
De paden zijn goed te bewandelen

Ook leuk om te lezen

met pubers naar Zion National Park
Dit soort paadjes kan je alleen met droog weer bewandelen
de weg van Zion naar Bryce Canyon
In Amerika is het heerlijk rondreizen

Lees meer!

4 reacties

Lisette 28/12/2020 - 08:29

Leuk! Ik heb zion natiinal park op mijn verlanglijstje staan voor een reis door zuidwest Amerika. Nu wachten tot het weer mag…

Antwoord
Anne de Valk 28/12/2020 - 13:05

Hoi Lisette, Tja, wanneer zouden we weer kunnen? Zeker op je lijst laten, het is er zo mooi en zo anders dan de andere parken.

Antwoord
Bianca 28/12/2020 - 21:28

Leuk! Ik vond Zion geweldig mooi, maar ik was er veel te kort. Ik wil zeker een keer terug, maar ik weet niet of ik de Angels Landing Trail durf te doen 😉 gelukkig is er nog veel meer moois en de omgeving is ook prachtig.

Antwoord
Anne de Valk 29/12/2020 - 10:33

Zion vond ik de grootste verrassing. En Angels Landing vond ik ook iets te heftig, maar ik schrok vooral terug van de foto’s die ik op insta zag van de rijen achter elkaar lopende mensen. Ik wil op zulke mooie plekken graag het gevoel hebben dat ik er alleen ben.

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je daarmee oké bent. Oké!