Home Over mij

Over mij

“Nee, dat ga ik echt niet doen, mam doe normaal dat doet niemand! Dag mam, ik heb toch ook vakantie, jij wilt zo nodig iets actiefs doen. Duhuh, saaiii! Ja doei, dat is echt superver/superlang/supermoeilijk/superstom.”

Herkenbaar? Welkom in mijn wereld. De wereld van puberkinderen. Tuurlijk, ze zijn ook vaak lief, schattig en ik hou zielsveel van ze. Maar ik ga niet op vakantie om ze een week achter te laten op een strandbedje met hun extra ledemaat: de mobiele telefoon. Dan had ik ze beter thuis in de tuin kunnen parkeren met veel cola en nog meer chips. Eerlijk gezegd denk ik dat ze daar helemaal geen bezwaar tegen hadden gemaakt. Maar dat gaan we niet doen, we gaan op avontuur, de paden op, de lanen in, ontdekken wat er allemaal te beleven valt op dit stukje aarde, iets doen wat we nog nooit gedaan hebben. (Mam, waarom doe je altijd zo overdreven?)

Op vakantie met pubers: dingen meemaken en beleven

Overdreven? Dat is compensatiegedrag, hoe passiever de bui, hoe enthousiaster ik ga doen. In de hoop dat het helpt. En natuurlijk gaat de telefoon mee, want die telefoon is onmisbaar om de meest mooie foto’s te maken. Hoe is het toch gekomen dat de telefoon alles is behalve een ding om mee te bellen? Ik ben heus niet anti social media (volg je me al op Instagram of Facebook?) of tegen mobiele telefoons. Maar op reis wil ik graag het land proeven en ruiken, dat we dingen beleven en meemaken. Herinneringen maken. Niemand herinnert zich later dat zwembad en dat strandbedje. Maar wel die heerlijke verse sinaasappelsap die we kochten bij dat oude mannetje na een hike die veel langer duurde dan gepland. Dan komen de weet je nog verhalen.

Travel is the only thing you buy that makes you richer

Over mij

Hoi, leuk dat je mijn site bezoekt! Mijn naam is Anne de Valk en ik woon in Zierikzee, Zeeland. Ik werk als zelfstandige bij TUI at Home. lk ga graag op pad en ben dol op actieve vakanties en de zon. Met mijn 2 pubers (2006 en 2008) alleen of met vrienden probeer ik zoveel mogelijk moois te beleven en dat hoeft niet altijd ver weg te zijn.

Al jaren sudderde er iets in mijn hoofd: ik zou wel een blog willen maken. Maar hoe dan? Ik kan prima met computers overweg als ze tenminste gewoon doen wat ik vraag, maar een eigen website bouwen is toch net iets anders. Ook ben ik geen hippe twintiger of stoere dertiger, maar een achter in de veertiger met kinderen, een huis, een tuin en met werk. Reizen is wat ik het allerliefste doe. Ik hou er van om dingen te ondernemen, een land echt te beleven en buiten mijn comfortzone te gaan op reis. Herinneringen maken, samen met mijn pubers.

Op mijn blog: tips voor een vakantie met pubers

Op vakantie met pubers wordt een steeds grotere uitdaging. Hier lees je hoe ik dat voor elkaar probeer te krijgen. Verder geef ik je handige tips, die soms werken en soms niet… Er is namelijk maar 1 ding belangrijk: is er wifi? Mijn doel is echter om ze juist even van die wifi weg te halen. Wellicht herkenbaar voor jou? Graag deel ik mijn ervaringen en tips over reizen met pubers. Met name tijdens vakantie in Nederland en Europa, maar af en toe ontdek ik ook een stukje van de rest van de wereld.

Op mijn blog lees je alles over vakantie met pubers. Wat doe ik om er een geslaagde vakantie van te maken? Hoe krijg ik mijn pubers mee op wandelingen? En wat doe ik als ze weer eens niet gezellig met mij op de foto willen? Hoe zorg ik ervoor dat ook zij een museum of een schattig dorpje leuk vinden? Ik geef je praktische tips voor een geslaagde vakantie met pubers. Waar dan ook ter wereld. En natuurlijk neem ik je ook mee op reis naar alle plekken die ik bezoek. Geef ik je handige tips voor leuke bezienswaardigheden, mooie hotels, lekkere restaurants en hoe je de plek echt kunt beleven.

Ik hoop je hiermee te inspireren zodat ook jij prachtige herinneringen kunt maken op vakantie met jouw tieners.

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je daarmee oké bent. Oké!