Home Frankrijk Vakantie met pubers | Een actieve familievakantie in de Franse Pyreneeën

Vakantie met pubers | Een actieve familievakantie in de Franse Pyreneeën

door Anne de Valk

Zoek je een actieve familievakantie, dan is dit blog speciaal voor jou. In een eerder artikel schreef ik al over de 10 leukste tienercampings in Nederland. Maar er ligt er nog een geweldige plek op je te wachten: de Franse Pyreneeën! Zeker weten dat je vakantie met pubers een feestje wordt.

met tieners naar de Pyreneeën
Zeker weten dat je tieners het hier naar hun zin gaan hebben

Iedereen met pubers krijgt er op een gegeven moment mee te maken. Hoe ouder ze worden, hoe moeilijker het is om een leuke vakantie met ze te beleven. Soms lijkt het wel alsof ze liever thuisblijven zodat ze met hun vrienden kunnen chillen of verder kunnen met hun vakantiebaantje. Juist nu het nog kan is het tijd om herinneringen te maken.

Canigou Outdoor heeft op de gelijknamige camping een fantastisch concept barstensvol activiteiten. Ik heb een interview met Frank, één van de twee Nederlandse eigenaren van het outdoor bedrijf, zodat ik je nu alles kan vertellen over de geweldige mogelijkheden in de Franse Pyreneeën. Een goede keuze voor een actieve vakantie met je tieners.

mountainbiken met tieners
Mountainbiken door de Pyreneeën

Wat is Canigou Outdoor?

Canigou outdoor is een Nederlands bedrijf en bestaat uit drie pijlers: de Canyoning School, voor iedereen die zelfstandig wil leren canyoningen of zelfs instructeur wil worden, de animatie en de activiteiten op de camping en de complete familievakantie, een geweldige beleving voor het hele gezin in een ingerichte tent, inclusief diners en vele extra’s.

Boek nu de complete familievakantie week, klik hier om naar de website te gaan

Wat is canyoning eigenlijk?

Canyoning is een sport waarbij je de loop van een rivier volgt door een kloof in de bergen waar je anders heel moeilijk kan komen. Dit doe je zwemmend, springend, lopend, klauterend, abseilend en klimmend. Er zijn diverse niveaus en voor iedereen is er wel een geschikte canyoning route.

actieve vakantie met tieners
Hoe geweldig is dit?

Waar ligt de camping?

De terrassen camping Canigou wordt al jaren gerund door Nederlandse eigenaren en was vroeger een kersenboomgaard. De camping ligt op 300 meter hoogte aan de voet van de ruim 2700 meter hoge Pic de Canigou, één van de hogere toppen van de Franse Pyreneeën. Dwars over de camping stroomt het bergriviertje de Llech.

met tieners naar de Franse Pyreneeën
De Franse Pyreneeën zijn prachtig en vlak bij de Middellandse Zee, een win-win situatie

Welke plaatsen zijn er in de buurt?

De stad Perpignan ligt op een half uur rijden, het is ook leuk om een dagje naar het strand te gaan in de leuke plaats Argeles sur Mer, op 45 minuten rijden.

Met de auto of het vliegtuig?

Met de auto is het vanaf Utrecht 1375 kilometer rijden. Vliegen kan met Transavia naar het Spaanse Gerona en vandaar neem je een huurauto mee. Ik huur mijn auto altijd via Sunny Cars vanwege de all inclusive verzekeringen en duidelijke voorwaarden Het is ongeveer een uur rijden van de luchthaven naar de camping.

Hoe zit het met corona?

Een hele belangrijke vraag tegenwoordig. Kan ik nu wel reserveren in deze onzekere tijden? Moet ik wachten of vis ik straks dan achter het net? Check bij boeking goed deze voorwaarden. Wel zo’n veilig idee. Ga je vliegen? Check dan ook de voorwaarden bij de luchtvaartmaatschappij.

actieve vakantie met pubers
Wie durft?

Waarom is deze camping zo leuk voor pubers?

Er is wifi! Natuurlijk is er wifi, maar het allerbelangrijkste is dat er zoveel andere jongeren zijn. In de zomer zijn er eigenlijk alleen gezinnen met tieners tussen de twaalf en twintig jaar. Niet in je eentje voor de tent zitten met je telefoon, maar eindelijk weer eens lekker ontdekken en op pad. Gave dingen doen met nieuwe vrienden, hoe leuk is dat?

Wat is een familie vakantie?

Een familievakantie bij Canigou is een complete vakantie waar je tent al klaar staat, zodat je zelf meteen na aankomst kan gaan genieten. En zo fijn: je slaapt op echte bedden. Ontbijt en lunch regel je zelf en zes diners zijn inbegrepen. Zes activiteiten zijn inclusief (dit kan uitgebreid worden)en als kers op de taart is er een echt bivak! Dit bivak is voor veel pubers het hoogtepunt van de vakantie. Zonder ouders, die zijn druk met andere dingen. Want terwijl je tiener pannenkoeken bakt op een houtvuurtje ergens in de Pyreneeën geniet jij van een wijnproeverij op de camping. Slim geregeld! De familie vakantie week is te reserveren in het hoogseizoen met zaterdag als vaste aankomstdag. Kijk op de site voor meer informatie.

eten tijdens de familievakantie in Canigou
Heerlijk, het avondeten is geregeld tijdens de familievakantie week

Welke activiteiten zijn er allemaal te doen vanaf de camping?

Van alles! Denk aan canyoning, raften en mountainbiken, boogschieten, wandelen, via ferrata, abseilen en klimmen over wel 100 verschillende routes. De animatie op de camping wordt samen met de tieners door de enthousiaste Bram georganiseerd. ’s Avonds is er gezelligheid volop op het terras en er is regelmatig livemuziek.

Spreken de begeleiders Nederlands?

Er werken in het hoogseizoen ongeveer vijftien medewerkers en twee koks bij Canigou Outdoor en deze spreken allemaal Nederlands.

Via Ferrata bij Canigou outdoor
Via Ferrata is ook een onderdeel van de activiteiten bij Canigou Outdoor

Is er een zwembad op de camping?

Het mag duidelijk zijn, dit is geen massa camping. Er zijn geen glijbanen en zwembaden op het terrein. Wel is er een natuurlijk zwemmeer van ongeveer 1.50m diep met heerlijk verkoelend water. Op nog geen uur rijden ligt in Argeles sur Mer aan de Middellandse Zee, even een dagje strand tussendoor is dus prima mogelijk.

actieve vakantie met tieners
Een natuurlijk glijbaan is veel leuker

Moeten de outdoor activiteiten vooraf gereserveerd worden?

Als je deelneemt aan de georganiseerde familieweek niet, veel dingen zijn inclusief. Raadpleeg de site om exact te bekijken wat er allemaal bij hoort. Ga je met je eigen caravan of tent dan is het mogelijk om vooraf een pakket met verschillende activiteiten te reserveren. Variërend van twee tot zeven activiteiten en van basis tot extreem. Ook deze informatie vind je terug op de site van Canigou Outdoor.

En het allerleukste is: je weet zeker dat het er barst van de tieners.

Wat als je niet zo sportief bent?

Als je niet van de natuur houdt of liever een week voor je caravan zit is een andere camping wellicht een beter idee. Voor alle andere mensen is het hier geweldig. Voor ieder niveau zijn er geschikte activiteiten. Canyoning eng? Ik heb het zelf in de Spaanse Pyreneeën gedaan en kan maar één advies geven: niet teveel over nadenken, maar gewoon doen. Je bent in veilige handen en komt op schitterende plaatsen waar je wandelend niet kan komen.

actief met tieners in de Pyreneeën
De omgeving is adembenemend

Voor wie is de familievakantie geschikt?

De actieve familie vakantie is geschikt voor gezinnen met tieners tussen de twaalf en twintig jaar. Ook eenoudergezinnen zijn van harte welkom.

Het was een inspirerend interview met Frank en ik ben zelf helemaal enthousiast geworden, is het al zomer? Ik weet hoe mooi het is in de Pyreneeën en een groot pluspunt vind ik dat je met drie kwartier in de Middellandse Zee kan dobberen. Het beste van twee werelden wat mij betreft.

Kijk voor meer informatie en reserveren van de familievakantie op de site van SNP familiereizen.

Volg mij op Instagram of Facebook om niks te missen!

Ook gaaf: Paardrijden in Zweden, ook voor beginners

Alle foto's zijn gemaakt door Canigou Outdoor
actieve vakantie met tieners
Saai op vakantie met je ouders? Niet als je met Canigou Outdoor op pad gaat!

Lees meer!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je daarmee oké bent. Oké!