Home Vakantie met pubers Een bijzondere voorjaarsvakantie met tieners in 2021

Een bijzondere voorjaarsvakantie met tieners in 2021

door Anne de Valk

Twee jaar geleden ontdekten we het mooie Zuid Spanje in de voorjaarsvakantie. Deze vakantie waagden wij voor de tweede keer een poging om een weekje vakantie te vieren op Lanzarote, wederom mislukt. Anderen hadden hun skies al in hun dakkoffer gepropt voor de wintersport vakantie en zij hebben geluk. Je kan gewoon de blauwe piste af vanaf je eigen stoepje! Wat te doen met je pubers deze vakantie? Schaatsen natuurlijk! Vuurwerk mocht niet tijdens de jaarwisseling vanwege de druk op de ziekenhuizen, maar schaatsen mag wel. Ik heb nog geen kamerlid horen zeggen dat al die botbreuken door schaats ongelukjes van die zogenaamd fitte vijftig plussers de druk op de ziekenhuizen verhogen. Wat natuurlijk wel zo is, maar haal een Nederlander maar eens van het ijs af. Onmogelijk. Dit weekend moet je het pakken, daarna gaat de temperatuur weer omhoog. Dan komt de vraag: waar kan je gaan schaatsen?

voorjaarsvakantie met pubers
Hier kan nog niet geschaatst worden

Erik Ekkel weet alles over schaatsen

De echte schaatsliefhebber weet het allang. Als je wilt weten waar je goed kan schaatsen op natuurijs dan moet je bij Erik Ekkel zijn. Al twaalf jaar lang onderhoudt hij meerdere keren per dag zijn kaart op zijn website Ekkel.com. De kaart van Nederland met alle punten die door schaats liefhebbers zijn doorgegeven. Waar kan je schaatsen, hoe is de conditie en in deze tijd: waar is het druk. De punten worden in drie kleuren weergegeven : blauw: Natuurijsbaan. Rood: niet doen en groen: kan wel, maar kijk uit. Hij heeft ook een app ontwikkeld: IJSMEESTER. Niet verwonderlijk dat dit de meest gedownloade app is van dit moment.

Schaatsen in de voorjaarsvakantie

Schaatsen, ik hou ervan. Maar ook ik ben inmiddels een fitte vijftiger en aangezien ik vorige week mijn beide voeten gekneusd heb door een val van de trap laat ik het schaatsen dit jaar aan de soepelere medemens over. Ik ben al blij dat ik weer redelijk kan lopen. Mijn oudste puber haat kou en mijn jongste tiener probeer ik over te halen om mijn schaatsen aan te trekken. Tot nu toe zonder resultaat. Niet hip genoeg vrees ik. Vandaag geen foto’s van schaatsende pubers. Misschien kan ik ze porren voor carnaval. Want ook dat is dit jaar in een heel ander jasje gestoken dan voorgaande jaren.

online carnaval met tieners
online carnaval met drie uurkes vurraf

Waar kan je carnaval vieren?

Ja, wat dacht je van gewoon thuis? Ondanks het feit dat er geen optocht doorgaat en er geen kroeg open is, hebben veel kroegbazen en carnavalsverenigingen een alternatief bedacht. FeestDJ Ruud en Lamme Frans zijn van de partij bij de Grote Carnavals show, er zijn carnavals pubquizen en bingo’s Er kan gekeken worden via Zoom, via youtube of via livestreams. Sommige evenementen zijn gratis en voor andere dien je een ticket aan te schaffen. Dat is in deze tijden wel het minste wat je voor de horeca kan doen toch? Trek je mooiste pekske aan of gewoon je dino huispak, zet de frituurpan standby en prop de koelkast vol bier of cola en het feest kan beginnen. Alaaf!! Check voor alle festiviteiten en links georganiseerd in Brabant deze site.

online carnaval met pubers in de voorjaarsvakantie
Volgend jaar weer een echt feest in plaats van een solonaise? Foto: Lisette Tosca

Verder nog iets bijzonders te doen in de voorjaarsvakantie?

De autospeurtocht die wij vorige week hebben gedaan kan ik jullie van harte aanbevelen. Als het niet zo koud meer is kan je ook zeker mijn artikel over Rotterdam zelf gaan beleven, echt super om te doen met pubers. Wij doen het rustig aan deze voorjaarsvakantie. We hebben de spelletjes paraat, de brownie mix in de kast staan en wie weet gaan ze nog wel een boek lezen. Ik denk nog na over diamond painting, is dit leuk voor tieners?

Wat gaan jullie doen deze vakantie? Laat het me weten in de reacties.

Lees meer!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Ik ga er vanuit dat je daarmee oké bent. Oké!